KULLANILDIĞI BİTKİ VE ETKİ ETTİĞİ HASTALIKLAR:
Bitki adı | Zararlı adı | Kullanma dozu
ve dönemi |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre |
Kavun | Kabakgillerde külleme (Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea) | 15 g/100 l su | 3 gün |
Bağ* | Külleme (Erysiphe necator) | 10 g/100 su | 35 gün |
Elma | Karaleke
(Venturia ineaqualis) |
15 g/100 l su | 14 gün |
Turunçgil | Kahverengi leke (Alternaria alternata f.sp.citri) | 20 g/100 l su | 28 gün |
Çeltik | Çeltik yanıklığı (Pyricularia oryzae) | 20 g/da | 35 gün |
Karpuz | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria cucumerina) | 20 g/da | 3 gün |
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophylus) | 12.5 g/100 l su | 14
gün |
Biber (sera) | Patlıcangillerde külleme (Leveillula taurica) | 15 g/100 l su | 3 gün |
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinasının deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinanın karıştırıcısı karışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. İlaçlama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.